Nieuws/Entertainment
866542525
Entertainment

Renze Klamer maakt on-Nederlandse talkshow

De nieuwe talkshow Laat op Vrijdag met Renze Klamer wordt allerminst een praatprogramma zoals die al jaren op de Nederlandse televisie gemaakt worden. Het wordt volgens de presentator een show met een knipoog naar Amerikaanse en Britse succesprogramma's als The Graham Norton Show en The Late Late Show.

Laat op Vrijdag is anders dan andere praatprogramma’s. In elke aflevering zitten twee bekende hoofdgasten, die samen een verrassende combinatie vormen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit en draait om anekdotische verhalen. In Laat op Vrijdag praten gasten over hun guilty pleasures, delen ze hun verborgen talenten en is er ruimte om een spelletje te spelen”, laat Renze Klamer weten.

Het format wordt omschreven als ’on-Nederlands’ en wordt vergeleken met The Graham Norton Show en The Late Late Show. „Los van het komische aspect zijn dat programma's waarin je ziet dat het persoonlijke interview centraal staat, gasten een andere kant van zichzelf laten zien en het in de gesprekken totaal niet gaat over het nieuws van de dag”, legt Klamer uit.

In de eerste uitzendingen zijn onder meer Fidan Ekiz, Splinter Chabot, Anna Nooshin, Sander Schimmelpenninck, Rob Jetten en Soundos El Ahmadi te gast. Noortje Veldhuizen krijgt een eigen rubriek in Laat op Vrijdag, waarin ze in het leven van de gasten duikt en haar speurwerk deelt met de kijker.

Laat op Vrijdag is op 7 februari voor het eerst te zien op NPO 1. De show wordt wekelijks op vrijdag uitgezonden net na middernacht, na het late NOS Journaal.