Nieuws/Entertainment
866576
Entertainment

Georgina Verbaan jury Popster! ondanks fobie

Georgina Verbaan en Henkjan Smits zijn binnenkort te zien als juryleden in tv-pogramma Popster!. Georgina vindt het spannend, ze heeft namelijk een poppenfobie: "Ik ben als de dood voor die dingen". 

Georgina Verbaan kijkt met spanning uit naar haar nieuwe rol als jurylid waarbij ze oog in oog komt te staan met een van haar fobieën. "Zodra poppen op mensen lijken krijg ik het benauwd. Dan wil ik wegrennen of mezelf de grond invreten", aldus de actrice.

"Ik heb overwogen om dit programma niet te doen, maar eigenlijk alleen vanwege mijn poppenfobie. Zodra poppen op mensen lijken krijg ik het benauwd", legt Verbaan uit. Door de kandidaten veranderde de presentatrice van gedachten.

Ze zal als jurylid voornamelijk letten op technische aspecten. "Ik weet hoe belangrijk het is een goede opbouw van spanning te creëren, wat acteren is, dus ik zal er ook op letten of een karakter geloofwaardig wordt neergezet. Ik heb er ontzettend veel zin in. En ik hoop zo natuurlijk ook over mijn angst heen te komen."

Henkjan Smits was al te zien als jurylid in Idols en Popstars. "Toen ik werd gevraagd voor Popster! dacht ik eerst: moet ik dit wel doen? Ik heb al zo veel talentenjachten gedaan en ben nu talent in het bedrijfsleven aan het coachen. Maar het idee van een talentenjacht voor poppen maakte me toch erg nieuwsgierig."

Met het derde jurylid uit het buitenland wordt nog gesproken. Popster! begint vanaf vrijdag 13 maart.