Nieuws/Entertainment
870167
Entertainment

2014 is het horrorjaar voor Bill en Frank

Privé jaaroverzicht: spraakmakend in 2014

2014 gaat de boeken in als het horrorjaar van Bill Cosby. Maar ook Nederlandse sterren als Dave Roelvink en Frank Masmeijer hebben het afgelopen jaar het showbizznieuws gedomineerd. Een greep uit de vele opmerkelijke nieuwtjes van 2014.

De 77-jarige Amerikaanse komiek Bill Cosby wordt door zo'n 25 vrouwen, waaronder Janice Dickinson, Beverly Johnson en Katherine McKee, beschuldigd van misbruik en verkrachting. Alle vrouwen vertellen hetzelfde verhaal: Bill drogeerde ze eerst om ze vervolgens te kunnen verkrachten. Bill doet de beschuldigingen eind november af als 'insinuaties'.

Diefstal uit villa

Dave Roelvink wordt op donderdag 15 augustus gearresteerd op verdenking van diefstal in de villa van de familie Pach. Dave en zijn vrienden zouden voor ruim 60.000 euro aan sieraden, kleding en electronica hebben gestolen. Niet veel later doken seksfilmpjes op van Dave en Melissa, de dochter des huizes. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog steeds.

 

Verdacht van drugssmokkel

Ex-showbizzkoning Frank Masmeijer wordt in september van zijn bed gelicht in Antwerpen op verdenking van grootscheepse drugshandel. Het zou gaan om een partij van 400 kilo. Frank zit nog steeds achter slot en grendel.

Afgeperst

Linda en John de Mol schakelen eind september de hulp van het programma Opsporing Verzocht in omdat zij een jaar lang werden bedreigd en afgeperst. Een 70-jarige man uit Zeist werd begin december in de boeien geslagen. Linda noemde de arrestatie van de afperser 'het mooiste Sinterklaascadeau ooit'.

Toyboy

De 20-jarige Robbie Hasselt filmt stiekem een date die hij had met Onno Hoes. De beelden, waarin te horen is hoe de burgemeester van Maastricht seksuele toespelingen maakt richting Robbie, worden uitgezonden door PowNews. Ook maakt Robbie gesprekken openbaar waarin Onno flirt en een deel van zijn agenda deelt. Onno kondigt op 12 december aan op te stappen als burgemeester.

 

Sexy foto's

Kim Kardashian was begin november het gesprek van de dag met haar weinig onthullende foto's in het tijdschrift Paper. De realityster ging volledig naakt voor de kiekjes, die naderhand behoorlijk zijn bewerkt. Kim kreeg veel kritiek over zich heen. Velen vonden het niet kunnen dat ze als moeder van jong kind zichzelf naakt liet fotograferen.

Sterren massaal naakt

Van veel celebs, waaronder Jennifer Lawrence, Amber Heard en Kate Upton circuleren eind september pikante naaktfoto's die zij hebben gemaakt met hun telefoon. Zij zijn het slachtoffer geworden van de zogenaamde celebrityhack The Frappening.

Yo onherkenbaar

Het optreden van Yolanthe Sneijder-Cabau op 12 december bij RTL Late Night heeft veel stof doen opwaaien. De vrouw van Wesley Sneijder was haast onherkenbaar. Verontwaardigde reacties op Twitter voerden de boventoon: Wat had Yo aan haar gezicht laten doen? De redactie van het programma zei dat Yo's 'misvormde' gezicht het resultaat was van slechte belichting op de plek naast presentator Humberto Tan.

 

Tweede op Songfestival

Ilse DeLange en Waylon sleepten op 11 mei als The Common Linnets maar liefst 238 punten binnen bij het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen met hun nummer Calm after the Storm. Aan de succesvolle samenwerking tussen Ilse en Waylon kwam vlak na het liedjesfestijn abrupt een einde. Volgens Waylon kwam dat doordat het op muzikaal en privé-vlak niet helemaal boterde.

Inval bij Cliff

Cliff Richard wordt in augustus in verband gebracht met een misbruikzaak uit de jaren '80 waarbij een jongen onder de 16 was betrokken. Cliffs huis werd doorzocht door de politie, maar het Britse zangicoon ontkent iets met de zaak te maken hebben.

In De Telegraaf van vandaag: De 14 van 2014, met ook Reinout Oerlemans die werd getroffen door een hartaanval,  ophef rond de nazi-tattoo van dikke Dennis en Camiel Eurlings die brak met zijn model.