Nieuws/Entertainment
870188
Entertainment

Vanessa, Charlotte en Nicoline kiezen voor hun familie

Drie dames uit Utopia

Vanessa, Charlotte en Nicoline hebben op de laatste dag van het jaar besloten om Utopia te verlaten. Ze lieten hun medebewoners woensdag aan het einde van de middag weten dat ze hun oude leventje weer zullen oppakken. Ze zullen hun kist moeten pakken en lopen op nieuwjaarsdag de poort uit.

"Er zijn veel dingen die mij hier houden", begint Huisvrouw Vanessa (38). "Laura, Naomi, Mark, de keuken... Mijn ouders staan sowieso achter mijn keuze. En mijn dochter zei: 'Ach mam, een paar maandjes red ik nog wel', waarschijnlijk omdat ze mijn auto mag lenen..."

"Maar ik heb mijn zoon beloofd dat ik niet langer dan een jaar weg zou blijven", vervolgt de Brabantse. "Het zou heel egoistisch zijn als ik niet luister naar mijn jongste zoon... Dan ben je geen goede moeder. Dus ik ga naar huis", zegt de 38-jarige moeder nét voordat ze in tranen uitbarst.

Andere bewoners zijn ook zichtbaar ontroerd, maar Vanessa weet het zeker: haar tijd zit erop. En dat geldt ook voor Charlotte. De 22-jarige serveerster mist haar familie. "Ik zou hier een jaar blijven en het is voor mij gewoon klaar", zegt ze snotterend, maar resoluut. Ze laat Laura, op wie ze verliefd is geworden, vanaf donderdag achter.

"Ik heb getwijfeld", zo begint filosofe Nicoline (30) haar speech. "Het podium hier is bijzonder. Ik wil de lessen die ik hier geleerd heb buiten toepassen, ik wil aan mijn carrière bouwen en iets met schilderen gaan doen. Ik wil graag naar mijn familie. Het experiment loopt voor mij af, ik blijf niet in Utopia."

SBS6 zendt op 1 en 2 januari extra lange afleveringen van Utopia uit.

Volg Privé ook op Twitter