Nieuws/Entertainment
870190
Entertainment

Overgebleven Utopianen vol ambitie

Oudejaarsdag was de dag van de waarheid voor de bewoners van Utopia. Giorgio, Naomi, Joey, Chris, Laura, Colinda, Laura B, Nicole, Mark, Ivan, Patrick en Wilco gaven aan in 2015 graag in Utopia te willen blijven. Ze zitten vol ambitie. De personen die blijven kregen elk een bonus van 2500 euro. Ze mogen zelf bepalen of ze het geld in de staatskas steken of voor eigen gebruik houden.

Tuinman Chris (32) lichtte zijn besluit als eerste toe. Hij betrad in november Utopia en is nog lang niet klaar met het verfraaien van het terrein rond de loods. "Het terrein is al een paradijsje. Het gaat voortvarend, maar we zijn er nog niet. Ik wil mijn doel halen en mijn ambities waarmaken", zei Chris.

Joey mocht als tweede bekendmaken dat hij blijft. De 21-jarige ondernemer zei dat hij tien maanden geleden met heel veel ideeën naar Utopia kwam, maar dat al snel bleek dat hij ze niet allemaal kon realiseren. Hij blijft in de hoop dat Utopia in het nieuwe jaar meer structuur krijgt.

Dromen

Bouwer Wilco (51) sprak de wens uit dat hij in het nieuwe jaar zo veel mogelijk dromen kan waarmaken. Ook wil hij een ander geldsysteem invoeren, namelijk zakgeld. De bouwer, die in oktober het terrein betrad, sprak over Utopia 2.0. "We moeten het nu serieuzer maken."

Ex-militair Nicole (32) zei dat ze de afgelopen drie maanden in Utopia haar verborgen talenten nog niet volledig heeft kunnen laten zien. Haar Utopia moet nog beginnen, vindt ze.

Financiën

De 33-jarige boekhouder Mark ambieert in het nieuwe jaar meer te ondernemen en de financiën volledig onder zijn hoede te krijgen. Naomi (19), pas een maand in Utopia, wil zich meer richten op haar fotografie. Ivan zei hoogte- en dieptepunten te hebben gehad, maar de 26-jarige ondernemer is nog niet klaar. "Alles bij elkaar opgeteld ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn tijd hier nog niet voorbij is. Het begint nu pas, het is nu de tijd te gaan knallen'', zei Ivan.

Colinda wil minimaal een jaar blijven, de 46-jarige alleenstaande moeder van twee tienerdochters wil zich meer op de voeding richten. Eenling Patrick ambieert in het nieuwe jaar kinderspeelgoed en meubilair op de markt te kunnen brengen en hoopt dat de overige bewoners hem zullen helpen. Ook wil de 41-jarige timmerman nog een roman schrijven.

De 21-jarige Giorgio, Utopiaan van het jaar, wil ook graag blijven, mits hij zijn verblijf in Utopia kan combineren met zijn studie.