Nieuws/Entertainment
870442
Entertainment

Meest emotionele jaar ooit voor Floortje Dessing

2014 was onbetwist het meest emotionele jaar uit het leven van Floortje Dessing. Dat vertelt de tv-presentatrice, die in september geveld werd door een hersenvliesontsteking als gevolg van een tekenbeet. Terwijl ze in quarantaine lag in het ziekenhuis werd ze gebeld dat ze genomineerd was voor de Zilveren Televisiester.

"Ik maak al tv vanaf 1995, maar nooit heb ik me onderdeel van het Hilversumse wereldje gevoeld. Ik kijk naar glamourvrouwen als Linda de Mol en Chantal Janzen met hun fantastische jurken, grootse bruiloften en andere feesten vanaf de andere kant van de streep, net zoals de kijker. Het is geen minderwaardigheidscomplex, maar ik had nooit, nooit gedacht iets in dat circuit te kunnen betekenen", aldus Dessing die dolblij is dat ze weer op reis kan voor Floortje naar het einde van de wereld.

Op nieuwjaarsdag begint het nieuwe seizoen dat door haar ziekte voorlopig maar vier afleveringen telt. "Iedere televisiemaker heeft een droom. En die van mij, inmiddels een 'dino' in omroepland, was net dat jaar uitgekomen met Floortje naar het einde van de wereld. We waren klaar voor een tweede seizoen toen het kaartenhuis in elkaar stortte. Dat was heel moeilijk te verteren.”Twee jaar geleden werd ze getroffen door de tropische ziekte dengue en nierproblemen. "En nu was ik weer even aan de beurt”, concludeert ze. "Vrienden zeiden: Floor, het heeft totaal geen zin om je af te vragen: waarom? Je bent gestoken door een teek, maar je had ook aangereden kunnen worden door een bus en er had ook niks kunnen gebeuren."

Lacht: "Mijn leven is de afgelopen tijd één grote waslijst clichés geweest. Dat zo’n gebeurtenis een enorme realitycheck is, dat het je enorme inzichten verschaft omdat je zoveel tijd hebt om na te denken, dat familie en vrienden van onbetaalbaar belang zijn. Alles klopt, al wist ik dat allemaal wel al."

Lees het hele interview vandaag in De Telegraaf