Nieuws/Entertainment
870623
Entertainment

Dubbele breuk Touriya*Albert en Onno meest spraakmakend

Privé jaaroverzicht: de showbizzscheidingen van 2014

Dé showbizzscheiding van 2014 is die van Albert Verlinde en Onno Hoes. Nadat een toyboy ten tonele was verschenen drukten de twee op de 'resetknop', maar vonden later toch dat ze "uit elkaar waren gegroeid". Albert kreeg eind van het jaar wel een nieuwe 'partner'. En voor Touriya Haoud was er zelfs een dubbele breuk.

Na 13 jaar getrouwd en 22 jaar samen zetten theaterproducent/presentator Albert en de burgemeester van Maastricht er een punt achter. De scheiding sloeg in als een bom, en was zelfs onderwerp van gesprek in het NOS Journaal.

Eerdere slippertjes van Onno, die vorm kregen door het uit de kast komen van toyboy Ruud, lagen niet aan hun scheiding ten grondslag. Er was geen ander in het spel, vertelde Albert aan Privé.

De twee bleven vrienden en reisden nog naar New York maar de beerput ging steeds verder open. Onno's voorliefde voor jonge jongens leidde zelfs tot zijn aangekondigde vertrek als burgemeester nadat hij stiekem was gefilmd tijdens een afspraakje met toyboy Robbie.

Voor Albert was er zakelijk nog wel een hoogtepunt, met zijn nieuwe 'partner' Joop van den Ende zoals Privé al voor de bekendmaking wist te melden.

Nog een spraakmakende scheiding: die van Martijn en Amanda Krabbé. Zij scheidden eerder, in 1995, maar gaven elkaar in 2005 wederom het jawoord. Een nieuw samenkomen is niet voor de hand liggend: Amanda is inmiddels zeer gelukkig met Harrie Kolen - zie ook ons jaaroverzicht De liefdes van 2014.

Ook Waylon en Kim Feenstra kenden afgelopen jaar een breuk en een nieuwe partner, net als Pieter van den Hoogenband. Nadat de voormalig zwemkampioen en Ranomi Kromowidjojo uit elkaar gingen 'chloort' er voor hem nieuw liefdesgeluk.

Voor Badr Hari en Estelle Cruijff was het afgelopen jaar ook over en uit. Samen luidden ze - na een breuk in 2013 - het jaar 2014 in, maar dat sprookje hield geen stand.Touriya Haoud maakte bekend te gaan scheiden van de Amerikaanse acteur Greg Vaughn. Daarnaast had de Nederlandse actrice nog een 'breuk' te verwerken. Ze kreeg het aan de stok met haar hartsvriendin Sylvie Meis. En hoewel ze al heeft aangekondigd binnen nu en vijf jaar opnieuw de bruid te zijn - niet van Greg - staat voor Sylvie de deur nog op een kier.

Gordon vond korststondig de liefde bij Roelof. Ze waren zijn villa in Blaricum aan het restylen, maar kwamen erachter dat ze toch niet bij elkaar pasten. Gordon vertelde daarover aan Privé: "Bij andere mensen is het dan: nou ja, jammer. Maar bij mij gaan alle showbizzrubrieken, sites en bladen zich ermee bemoeien. En komt weer dat hele lijstje met exen. Haha, drie ervan hebben inmiddels een kind! Maar iedere keer worden zij, en die kinderen straks ook, er weer aan herinnerd dat ze ooit een hete zomer met mij beleefd hebben."

De laatste showbizzscheiding werd vandaag door Privé aangekondigd: Fons de Poel vierde zijn kerst alleen...Zanger Robin Thicke is de feestdagen ook niet meer bij zijn echtgenote. De Blurred Lines-vertolker raakte verslingerd aan een 19-jarige vlam. Andere internationale huwelijken die dit jaar op de klippen liepen waren die van Gwyneth Palthrow en Chris MartinBruce en Kris Jenner, Nick Cannon en Mariah Carey en Antonio Banderas en Melanie Griffith. De acteur heeft het inmiddels aangelegd met een Nederlandse schone.