Nieuws/Entertainment
871109
Entertainment

'Haal moeders van hun troon'

Nog geen jaar nadat interviewer Frénk van der Linden zijn moeder verloor, spreekt hij bekende Nederlanders over hun relatie met de vrouwen die hen op de wereld hebben gezet.

Voor deze KRO-NCRV-serie die vanavond begint met schrijver Tommy Wieringa praat Van der Linden ook met de betreffende moeders."Niemand kan onbewogen over zijn moeder praten", leerde Van der Linden die ook Tatjana Simic en haar moeder interviewde.

"Deze liefde is zo ingewikkeld. De moeder-kindband is een valse idylle, zeker in onze cultuur. Wij maken van haar een maagd maar elke therapeut weet dat de moeder ook een hoer is. Niet letterlijk, maar iemand die ook vuile handen maakt, twijfelt en egoïstische trekken heeft. We moeten de moeder van die troon halen en weer een mens van vlees en bloed van haar maken."Tommy Wieringa heeft jarenlang een getroebleerde relatie met zijn moeder gehad. Sinds hij vader is, heeft hij weer contact met haar. Nu zij terminaal ziek is, wil hij een eerlijk monument van haar voor zijn kinderen. Mijn moeder en ik, NPO 2, 19.40 uur.

Lees hier het hele interview.