Nieuws/Entertainment
871122
Entertainment

Miley Cyrus topless op Instagram

Miley Cyrus heeft zaterdagnacht een naaktfoto van zichzelf gepost op Instagram. De zangeres ligt topless op bed. Ze plaatste het kiekje in het kader van de Free the Nipple Campaign, oftewel Bevrijd de tepel-campagne.

Miley protesteert met de toplessfoto tegen vrouwelijke onderdrukking en censuur. De Free the Nipple-beweging wil vrouwen wereldwijd emanciperen en verzet zich tegen de dubbele standaard die bestaat, onder meer op Instagram, waar mannen wel foto's van hun blote borst mogen posten maar vrouwen niet.

Het gewaagde kiekje is inmiddels verwijderd van Instagram, maar E! Online heeft de foto nog op zijn website staan. Wel staan er nog een hele hoop andere foto's op Mileys Instagram-account die duidelijk maken hoe de Wrecking Ball-ster over het 'bevrijden' van tepels denkt.

Miley is overigens niet de eerste celebrity die meedoet aan de Free the Nipple Campaign. Eerder dit jaar postte Scout Willis, de dochter van Bruce Willis, al toplessfoto's van zichzelf op Instagram. Met ontblote borsten liep ze door de Big Apple. ''Legaal in New York City, maar niet op @instagram'', schreef ze erbij.