Nieuws/Entertainment
871152
Entertainment

Idris Elba vereerd door Bond-gerucht

Idris Elba zou het een groot compliment vinden als hij wordt gecast als James Bond. Dat laat hij weten via Twitter. "Hoort 007 niet knap te zijn?"

In januari van 2014 stuurde studiobaas Amy Pascal van Sony een e-mail naar een topman van Columbia die hackers onlangs hebben gepubliceerd. Daarin schreef Pascal dat 'Idris de nieuwe Bond moet worden'. "Hoort 007 niet knap te zijn?", vraagt Elba (42) aan zijn volgers. "Mooi dat jullie denken dat ik kans maak op de rol! Gelukkig nieuw jaar, mensen!"

Als Elba inderdaad de volgende James Bond wordt, zou dat een bijzondere stap zijn in de franchise. De Britse geheim agent werd tot nu toe altijd door een blanke man gespeeld. De huidige Bond is Daniel Craig. Hij tekende een paar jaar terug een contract dat hem verplicht in principe nog één Bondfilm te doen na Spectre. Deze film komt volgend jaar uit.

Elba is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als de Britse detective John Luther in de gelijknamige BBC-serie en zijn rol in de HBO-reeks The Wire. Hij was ook te zien in films als Mandela: Long Walk To Freedom en Thor: The Dark World.