Nieuws/Entertainment
871198
Entertainment

Pakistanen woest om nieuw seizoen Homeland

Pakistaanse diplomaten zijn niet blij met het vierde seizoen van de Amerikaanse hitserie Homeland, dat zich afspeelt in Islamabad.

De diplomaten hebben alle twaalf afleveringen van het vierde seizoen bekeken en vinden dat Islamabad in een verkeerd daglicht wordt gesteld. De Pakistanen hebben een boze brief gestuurd naar de makers van Homeland om hun ongenoegen te uiten, melden Amerikaanse media.

In de vierde reeks van Homeland vecht Carrie Mathison, gespeeld door Claire Danes, bij de CIA tegen terroristen in Islamabad. Daardoor zou onterecht de indruk worden gewekt dat de Pakistaanse hoofdstad onveilig is. "Islamabad is een rustige, pitoreske stad met mooie bergen en veel groen. Door Homeland lijkt de stad een groezelig oorlogsgebied met lijken op straat", zegt een beledigde diplomaat in New York Post.

Ook het feit dat de Pakistaanse regering in de serie de terroristen in bescherming neemt, valt niet in goede aarde. "Dat is niet alleen absurd, maar ook kwetsend voor alle burgers van Pakistan."

Homeland is overigens niet opgenomen in Islamabad, maar in Kaapstad, Zuid-Afrika.