Nieuws/Entertainment
871224
Entertainment

Surpriseshow voor André van Duin

André van Duin kijkt met veel plezier terug op het grootse eerbetoon dat hem vorige maand in het Beatrix Theater in Utrecht ten deel viel en zaterdagavond wordt uitgezonden op de televisie. Hij werd flink in het zonnetje gezet en moest een klein traantje wegpinken.

Onze populairste komiek werd geëerd door presentator Ivo Niehe, goede vriend Ron Brandsteder, zijn eigen leading ladies Corrie van Gorp, Simone Kleinsma, Carry Tefsen, Conny Vink en Joke Bruijs en verder door onder andere door Mies Bouwman, het complete orkest van André Rieu, en de Franse zanger Michel Fugain.

"Ik wist bijna niets van wat me die avond te wachten stond. Ja, dat Rieu zou komen met zijn hele familie dat wist ik wel", vertelt André. "Oh, en ik wist dat er een prijs naar me vernoemd zou worden, de André van Duin Comedy Award (...) Ik moest natuurlijk een eerste winnaar aanwijzen en die moest ook in de zaal zitten. Dat werd Jochem Myjer. Ja, die vind ik zo goed… ."

André had het even moeilijk toen Herman Finkers een tekst over de hemel zong. "Daar werden ook beelden bij vertoond, maar omdat ik dus van niets wist had ik die dia’s helemaal niet gezien totdat Ron zei: ‘Kijk op dat scherm!’ En dat was toen ineens wel even slikken, natuurlijk. Mensen die in m’n leven en carrière allemaal veel voor me betekend hebben."

Lees hier het hele interview met André van Duin.