Nieuws/Entertainment
872184
Entertainment

Giel Beelen rent voor zijn leven

Giel Beelen in een roze superheldenpak, die door een groep van dertig met verfballen gewapende mensen wordt beschoten. Dát moeten we even uitleggen.

De politieserie Flikken Maastricht won dit jaar de Gouden Televizierring 2014, maar de makers merkten al snel dat de prestigieuze ring was gejat. Kwade opzet of een flauwe grap? Het bleek een actie te zijn van 3FM-dj Lex Uiting, die de award stiekem mee naar huis had genomen.

Weddenschap

Lex zette hem vervolgens op de veiling van Serious Request, de jaarlijkse Glazen Huis-actie van 3FM, dit jaar om geld voor slachtoffers van seksueel geweld te helpen. Goed doel of niet, de crew van Flikken Maastricht wilde de ring terug. Het team wilde echter ook geen spelbreker zijn en verzon een soort weddenschap.

Hoofdrolspeler Victor Reinier kondigde op de radio aan dat hij een paintballsessie met 3FM-dj Giel Beelen wilde organiseren om geld in te zamelen. "Iedereen die geld overmaakt, kan zich aansluiten bij de groep en dan gaan we jacht maken op jullie met paintballpistooltjes", zei hij toen in de ochtendshow van Giel Beelen.

'Auw!'

Vandaag was het zo ver. "Auw, auw, auw. Dertig man die op me los mochten gaan", schrijft hij bij een filmpje op Instagram waarop je ziet hoe Giel in een roze supermanpak voor zijn leven rent terwijl een groep paintballers al hun verfballen op hem afvuren. "Alles voor het goede doel..." De pijnlijke actie heeft 1.000 euro opgeleverd.