Nieuws/Entertainment
872198
Entertainment

Irene Moors wil ode aan vader uitbrengen voor SR2014

Video's - Irene Moors' ode aan haar vader weet zoveel mensen in het hart te raken, dat ze het op single wil uitbrengen. De opbrengst gaat dan naar Serious Request.

Irene zingt het lied Voor de Eerste Keer in Karin Bloemens theatertour Kerst met een Grote K, maar zong het zondag ook tijdens Life for You en maandag bij 3FM Serious Request. Dj Domien Verschuuren hield het daarbij niet droog, en uit de vele reacties op Twitter bleek dat hij bij lange na niet de enige was.

Door alle lovende reacties besloot Irene dat het een goed idee is om het lied op single uit te brengen en de opbrengst daarvan aan Serious Requests actie 'Hands off our girls' te schenken, vertelt ze aan RTL. "Dat zou mijn vader machtig mooi hebben gevonden."

Cabaretière Sara Kroos, die het lied voor Irenes bijdrage aan Karin Bloemens kerstshow schreef, vindt het alvast een briljant idee. "We gaan inderdaad kijken of we het op iTunes kunnen krijgen. Ik ben er echt heel blij mee. Het is fijn dat mensen er iets aan hebben en dat het ze raakt."

Vanaf dinsdag is de single in ieder geval al te downloaden op de website van Karin Bloemen, vertelt Irene trots.

Bert Moors stierf afgelopen februari op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van een alvleesklierontsteking.