Nieuws/Entertainment
873803
Entertainment

Joop van den Ende!

Nieuwe 'partner' voor Albert Verlinde

Het samengaan van de twee grote televisieproducenten JOOP VAN DEN ENDE en JOHN DE MOL in Endemol was destijds, in 1994, groot en opmerkelijk nieuws.

In plaats van elkaar langer te beconcurreren sloegen beide mediamagnaten de handen inéén. Het lijkt erop dat een dergelijke samenvoeging twintig jaar later wordt aangekondigd op theatergebied. Voor vanmiddag heeft Joop van den Ende een persconferentie belegd, waarin hij volgens geruchten bekend zou gaan maken dat zijn bedrijf (‘Moeder, Ik wil bij de Revue’, Billy Elliott’) samengaat met dat van ALBERT VERLINDE!

De eerste flirt tussen de twee (musical-)producenten is Albert’s musical Sonneveld, die begin volgend jaar een doorstart beleeft in Van den Ende’s DelaMar-theater in Amsterdam.

Het was niet altijd koek en ei tussen Stage en het bedrijf van Verlinde, vooral niet nadat Van den Ende Alberts toenmalige zakenpartner ROEL VENTE een baan aanbood en wegkaapte bij diens bedrijf. Verlinde ging toen alleen verder en produceert dit jaar grote musicals als ‘Dreamgirls’ en ‘Dorus’.

Vanmiddag worden volgens de geruchten details bekend gemaakt over de opmerkelijke samenwerking van de twee.