Nieuws/Entertainment
873955
Entertainment

VERBETERING: Geen aanrandingszaak tegen Cosby uit 1974

Het Openbaar Ministerie in Los Angeles zal Bill Cosby niet vervolgen wegens vermeende aanranding van een jonge vrouw in de Playboy Mansion in 1974. Volgens de aanklagers is de zaak verjaard en kan er dus geen procedure worden opgestart tegen de in opspraak geraakte komiek en acteur. De verjaringstermijn voor een dergelijk vergrijp lag toentertijd op drie jaar.

Judy Huth deed aangifte tegen Cosby omdat hij haar dronken zou hebben gevoerd en naar het huis van Playboy-baas Hugh Hefner zou hebben meegenomen. Daar zou Cosby haar seksueel hebben misbruikt. De politie van Los Angeles was bereid in de zaak te duiken, aldus de krant Los Angeles Times van dinsdag.

Het is niet de eerste beschuldiging van seksueel misbruik tegen de 77-jarige Cosby. De afgelopen tijd claimden zeker vijftien vrouwen te zijn misbruikt door de tv-ster. Onder anderen voormalig supermodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door Cosby. Hij zou haar hebben gedrogeerd en verkracht in 1982.

Cosby's vrouw en dochter namen het deze week publiekelijk voor hem op. Volgens hen is er niets waar van de beschuldigingen. Zijn vrouw Camille noemde hem juist het slachtoffer. Cosby zei eerder niet in te willen gaan op insinuaties.

Door alle ophef besloten theaters Cosby te weren en wilden onder meer de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix en tv-zender NBC geen programma's met de komiek meer uitzenden. Cosby is vooral bekend van The Cosby Show (1984 - 1992), een sitcom over een Afro-Amerikaanse familie met Cosby aan het hoofd. De serie werd ook in Nederland uitgezonden.