Nieuws/Entertainment
874460
Entertainment

Ex achtervolgt haar al jaren

Iggy sleept ex voor de rechter

De ex-vriend van Iggy Azalea probeerde al een sekstape van hen te verkopen. De rapper probeert nu te voorkomen dat hij gestolen materiaal van haar naar buiten kan brengen.

Rapper Iggy Azalea heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen haar ex-vriend Hefe Wine (Maurice Williams) die gestolen materiaal van haar harde schijf openbaar wil maken. Het gaat onder meer om demo's en schetsen die zijn opgenomen in 2007 en 2008 maar nooit bedoeld waren om te worden uitgebracht.

Azalea smeekt de rechter te voorkomen het gestolen materiaal gelekt wordt, omdat daarmee een onherstelbare schade zou worden aangericht. In een beëdigde verklaring van rechtbank in handen van RadarOnline zegt Iggy: "Pogingen om materiaal dat hij van me gestolen heeft te exploiteren zijn een uiterst verontrustende uitbreiding van het verschrikkelijke geweld dat hij mij toegebracht toen ik een tiener was."

De 17-jarige Iggy vertrok uit Australië naar Amerika om haar droom na te jagen, toen ze na een maand Wine ontmoette die haar gouden bergen beloofde. "Ik was naïef en vertrouwde hem", aldus de rapper. Kort nadat ze bij hem introk werd Hefe agressief, bezitterig en maakte ongewenst seksuele avances. "Hij isoleerde me en zei me te stoppen het contact te stoppen met mijn muzikale medewerkers".

Iggy vluchtte naar Atlanta maar Wine vond haar, volgde haar en dreigde haar carrière te ruïneren door te bellen met zijn vermeende muziekindustrie contacten en ze op te dragen niet met Iggy te werken. Toen ze opnieuw vluchtte voor hem, maar Wine vond haar in Miami en liet haar zien dat hij de inhoud van haar computer gestolen had. Iggy verhuisde hierna tijdelijk terug naar Australië om aan hem te ontsnappen.

Pas toen haar YouTube-video Pu$$y populair werd in 2011 kwam Wine weer in beeld door te beweren dat Azalea een vaststellingsovereenkomst met hem had. Vervolgens begon hij muziek vrij te geven. Na haar hit Fancy kondigde hij aan meer te hebben, waarop Iggy nu terugslaat met de rechtszaak.