Nieuws/Entertainment
874551
Entertainment

PETA woedend op Gerard Depardieu

Dierenrechtenorganisatie PETA is woedend op acteur Gerard Depardieu.

Gerard beweerde recentelijk twee leeuwen "uit zelfverdediging" te hebben afgeschoten, maar voegt nu toe dat hij ze daarna ook nog heeft opgepeuzeld...

Volgens Gerard kreeg zijn auto midden in de wildernis panne en verschenen er daarna twee leeuwen die hem en zijn chauffeur de stuipen op het lijf joeg, waardoor hij geen keus had dan de dieren dood te scheten. "De leeuwen stonden voor ons en gingen niet aan de kant. Uren gingen voorbij en wij konden de auto niet uit. De chauffeur was doodsbang. We hadden geen keus en schoten ze af."

Maar daar bleef het kennelijk niet bij. Op de vraag van Independent Magazine of de tamelijk corpulente acteur ze daarna op had gegeten, antwoordde de 65-jarige Fransman resoluut: "Jazeker."

Ingrid Newkirk, oprichter van dierenrechtenorganisatie PETA, reageert furieus op Gerards verhaal. "Wat een toeval dat hij op dat moment gewapend was en ze dood kon schieten én dat die leeuwen zo slecht zagen dat ze hem verwarden met een gazelle. Of hij had geen enkele reden om zich te begeven op het territorium van de leeuwen, óf hij is een hardvochtige, laffe, sneue 'kleine' man."