Nieuws/Entertainment
878444
Entertainment

Stranger Things-acteur verlaat agentschap na meldingen misbruik

Finn Wolfhard

Finn Wolfhard

Eén van de hoofdrolspelers uit de populaire Netflixserie Stranger Things, de 14-jarige acteur Finn Wolfhard, is weggegaan bij zijn agentschap APA, nadat zijn vertegenwoordiger Tyler Grasham meermalen is beschuldigd van seksueel wangedrag. De hitserie begint juist komende week aan het tweede seizoen.

Finn Wolfhard

Finn Wolfhard

Het is voormalig kindacteur, nu filmregisseur Blaise Godbe Lipman die de eerste beschuldigingen uitte naar zaakwaarnemer Tyler Grasham, naar aanleiding van de #Metoo-campagne. In Deadline vertelt de 28-jarige regisseur hoe hij als 17-jarige tijdens een vergadering misbruikt werd.

„Hij gaf me als minderjarige alcohol en misbruikte me seksueel. In zijn appartement kroop hij op me en begon hij me te strelen. Ik probeerde hem dan van me af te duwen zonder hem kwaad te maken. Het was een moeilijke situatie omdat hij in een machtige positie zat en ik hem niet wilde beledigen.”

Ontslag

Na deze onthulling, volgden er onthullingen van de 27-jarige televisiemaker Lucas Ozarowski, de 28-jarige Orphan Black-acteur Jordan Gavaris en een onbekende 19-jarige jongeman die zegt dat hij via Instagram door de vertegenwoordiger benaderd was voor een relatie. „Hij zei daarbij dat hij een hele belangrijke agent in Los Angeles was en voor de APA werkte.”

De beschuldigingen zijn aanleiding voor tiener Finn Wolfhard om zijn agentschap te verlaten. Hij werd vertegenwoordigd door Tyler Grasham. Het agentschap is één van de grootste in Amerika. Naar aanleiding van de beschuldigingen heeft APA onderzoek verricht en gisteren de zaakwaarnemer ontslagen.

Sinds de eerste beschuldigingen aan het adres van de tot voor kort invloedrijke en machtige filmproducent Harvey Weinstein begin oktober, komen er steeds meer verhalen over seksueel misbruik in de filmindustrie naar buiten, onder de hashtag #metoo. Ook Nederlandse actrices Miryanna van Reede en Inge Ipenburg deelden hun verhaal.