Nieuws/Entertainment
878521
Entertainment

Babette van Veen: ’Je blijft van onze meisjes af’

Babette van Veen

Babette van Veen

Nu docent Jappe Claes bij het Nationale Theater vertrekt wegens beschuldigingen van seksueel misbruik in zijn tijd als docent aan de Amsterdamse Theaterschool, spreekt zangeres en actrice Babette van Veen zich duidelijk uit op Twitter. „Je blijft van onze meisjes af.” De zus van Babette, Anne van Veen, had zelf anderhalf jaar een affaire met de docent.

Babette van Veen

Babette van Veen

In 2015 schreef de zus van Babette, theatermaker Anne van Veen, een boek over een affaire tussen een toneelschoolstudente en een docent van veertig jaar ouder. Het was gebaseerd op haar eigen affaire met toneeldocent Jappe Claes.

In datzelfde jaar raakte Claes al in opspraak wegens meerdere beschuldigingen van misbruik van jonge toneelstudentes. Hij vertrok daarop van de school, maar ging wel aan de slag bij het Nationale Theater. Nu er deze week meer beschuldigingen uit die tijd naar buiten kwamen, is Claes gisteren ook per direct bij het Nationale Theater vertrokken.

Zus Babette van Veen refereert op Twitter aan de verhalen over Claes en vindt dat beroemdheid of een goede positie geen reden mag zijn voor misbruik. Ze hoopt dan ook „dat de waarheid nu snel naar boven komt en iedereen zijn verantwoording neemt.”