Entertainment/Royals
883760301
Royals

Prins Joachim begint later aan nieuwe baan

De Deense prins Joachim is nog niet klaar om dinsdag op de Deense ambassade in Parijs te beginnen in zijn nieuwe functie als defensieattaché. Dat heeft het Deense hof bevestigd aan Ekstra Bladet. De verwachting is dat Joachim in de loop van september aan zijn werkzaamheden kan beginnen, maar in een rustig tempo en in eerste instantie vanuit huis.

Prins Joachim (51), de jongste zoon van koningin Margrethe, werd begin juli tijdens zijn vakantie op het koninklijke wijngoed Château de Cayx in het zuiden van Frankrijk getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. Hij had volgens medische experts het geluk dat medische hulp snel en adequaat kon worden geboden. Eerst in Cahors en daarna in het universitair ziekenhuis van Toulouse. Daar werd het bloedstolsel verwijderd.

Doktoren verklaarden dat de prins geen blijvende schade heeft opgelopen. De afgelopen weken heeft hij uitgerust in het kasteel, waar ook zijn broer kroonprins Frederik op bezoek kwam. „Dankzij snel ingrijpen is hij er goed van afgekomen”, vertelde Frederik na afloop. „Het was natuurlijk een hele vreselijke ervaring voor hem.”

Joachim woont al een jaar met zijn echtgenote prinses Marie en hun kinderen Henrik en Athena in Frankrijk. De prins volgde een eenjarige bijzondere opleiding aan de École militaire, waar hij eerder dit jaar zijn diploma in ontvangst mocht nemen.