Nieuws/Entertainment
884394
Entertainment

BN'ers trappen actieweek tegen ebola af

Allerlei bekende Nederlanders hebben zich van hun beste kant laten zien. Ze werkten zaterdag mee aan de nationale actieweek Stop de ebola-ramp die van 22 tot en met 28 november loopt. Dat deden ze onder meer via een vriendschappelijk partijtje voetbal, met onder anderen Evgeniy Levchenko.

Op Giro 555 is tot nu toe 3,8 miljoen euro binnengekomen, hebben de Samenwerkende Hulporganisaties laten weten. Actievoorzitter Henri van Eeghen is 'dankbaar voor dit prachtige startbedrag. Nederland laat weer zien hoe begaan we zijn met het lot van de slachtoffers van ebola'.

De komende actieweek is bedoeld om nog veel meer geld op te halen. Mensen kunnen zelf acties aanmelden bij Giro555. Tientallen hebben dat al gedaan, variërend van kerken die hun collecte-opbrengst doneren, een pizzaketen die een bedrag per pizza doneert tot scholen die lege flessen gaan inzamelen.

De week eindigt met een belpanel op vrijdag, waarin onder anderen Sylvana Simons, Isa Hoes, Arjen Robben, Robin van Persie en Louis van Gaal plaatsnemen om telefoontjes te beantwoorden van mensen die geld willen geven voor de bestrijding van ebola.