Nieuws/Entertainment
884410
Entertainment

Vijfde 'slachtoffer' Cosby naar voren

Ze gingen veel met elkaar om en waren zelfs vrienden... Maar dat weerhield Bill Cosby er niet van om zijn vriendin Joyce Emmons te drogeren en verkrachten, eind jaren 70.

Dat vertelt ze aan TMZ. De beschuldigingen stapelen zich op tegen jeugdheld Bill Cosby. Dit is nummer vijf in korte tijd, terwijl er tientallen jaren geleden al meerdere vrouwen naar buiten probeerden te treden. En de dames hebben steeds hetzelfde verhaal: ze vertrouwden de populaire acteur, dachten hem te kennen en hoopten misschien zelfs wel dat hij hen kon helpen. Maar het tegenovergestelde van hulp is wat ze van hem kregen...

Ook Joyce Emmons, voormalig eigenaar van een aantal comedy clubs, beweert dat Cosby haar drogeerde, toen ze bij hem op bezoek was. Ze had last van stevige hoofdpijn en daar had Bill wel een oplossing voor. Hij gaf haar een pil, die ze nam omdat ze hem vertrouwde. De pil bleek methaqualon te bevatten, een slaapmiddel. De vrouw werd een tijdje later poedelnaakt wakker in bed met een vriend van Cosby, die haar eerder die avond zonder succes had proberen te versieren. Toen Joyce later om een verklaring vroeg, zou Cosby hebben gelachen. 'Het was maar een pilletje'.

De advocaat van Cosby ontkent het verhaal: "De aantijgingen worden steeds gekker en wilder". Toch staat Joyce er alles behalve alleen voor... Zo'n zestien vrouwen hebben inmiddels een aanklacht ingediend tegen Bill. Voormalig topmodel Janice Dickinson beweerde deze week dat ook zij verkracht is door de komiek.