Nieuws/Entertainment
884425
Entertainment

Cosby noemt beschuldigingen 'insinuaties'

Bill Cosby heeft zich voor het eerst uitgelaten over de beschuldigingen van seksueel misbruik die de laatste tijd zijn opgedoken. Hij noemde de aantijgingen 'insinuaties' tegenover Florida Today.

Cosby gaf vrijdagavond een show in het King Center in Melbourne. Voorafgaand aan het optreden ging hij in op de commotie rond zijn persoon: "Ik hoorde vandaag dat een radiostation prijzen uitlooft als mensen tijdens een voorstelling opstaan en me voor gek zetten. De mensen worden zo opgehitst om zich te gedragen als losgeslagen studenten. Maar wat als er iemand een wapen meebrengt ofzo? Dat is voor niemand goed."

De 77-jarige acteur is in opspraak geraakt door beschuldigingen. Meerdere vrouwen zeggen dat ze tientallen jaren geleden door hem zijn misbruikt. De komiek wilde tot nu toe niet op de zaken ingaan, maar zijn advocaat sprak vorige week al van leugens en laster. Cosby verduidelijkte zijn standpunt: "Ik weet dat mensen het zat zijn dat ik geen verklaring afleg. Maar een man hoeft niet in te gaan op insinuaties. Mensen moeten de feiten controleren."