Nieuws/Entertainment
885471
Entertainment

Erepenning voor André van Duin

Komiek André van Duin heeft dinsdagavond de Frans Banninck Cocq Penning ontvangen. Hij kreeg de erepenning van de stad Amsterdam tijdens een gala-avond ter ere van zijn 50-jarig jubileum van burgemeester Eberhard van der Laan.

De Frans Banninck Cocq Penning werd in 1996 ingesteld en wordt gegeven aan personen die zich gedurende langere tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de hoofdstad. De prijs is vernoemd naar de voormalige burgemeester van Amsterdam die staat afgebeeld op de Nachtwacht van Rembrandt.

Van der Laan prees in een korte toelichting de humor van Van Duin en het feit dat hij "als Rotterdammer toch de harten van alle Amsterdammers heeft gestolen met de talloze voetstappen die hij heeft gezet op alle grote Amsterdamse podia".

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb kon niet lijfelijk aanwezig zijn maar had een videoboodschap ingesproken voor Van Duin. "Jij hebt mij Hollandse humor leren waarderen", prees Aboutaleb de verdiensten van de komiek. De burgervader van de Maasstad had geen prijs voor Van Duin, zoals zijn collega uit de hoofdstad. "Maar de mooiste onderscheiding die je kan krijgen staat in je paspoort: namelijk dat je Rotterdammer bent en altijd zal blijven."