Nieuws/Entertainment
885682
Entertainment

'Dynamiek in Wie is de mol?'

Wie is de mol? begint pas op 1 januari, maar in Amsterdam steeg de koorts maandag al toen de kandidaten bijeenkwamen om samen de eerste aflevering van het vijftiende seizoen te bekijken.

''Dit jaar is het weer anders dan de drie voorgaande keren. Het is een andere reis: divers, afwisselend, we komen telkens in nieuwe werelden", blikt Art Rooijakkers terug op de reis die begint in Sri Lanka. Art mag het in zijn ogen monumentale programma voor de vierde keer presenteren.

De kandidaten van het nieuwe seizoen zijn NOS-presentator Rik van de Westelaken, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg, SBS-presentator Viktor Brand, Willem Wever-presentatrice Evelien Bosch, cabaretier Pieter Derks, musicalster Carolina Dijkhuizen, presentator en acteur Chris Zegers, presentator Ajouad El Miloudi, cabaretière en actrice Martine Sandifort en tot slot schrijfster Margriet van der Linden.

Bondgenootschappen

Art wil wel alvast een tipje van de sluier oplichten over de manier waarop de kandidaten het spel speelden. "Dit wordt het seizoen van de bondgenootschappen. Normaal is Wie is de mol? een spel dat je in je eentje speelt. Dit jaar werd er heel veel zij aan zij gestreden, in tweetallen, met alle gevolgen van dien."

''Het is ook het seizoen van rare deals en vreemde moves. We hebben regelmatig als makers verbaasd toegekeken hoe het spel dit jaar gespeeld wordt", vertelt Art. Zonder al te veel te verklappen, zegt Rooijakkers dat er daarom in het nieuwe seizoen een hele nieuwe en verrassende dynamiek zit. Niet in de laatste plaats is dat te danken aan de mol onder de kandidaten. Die saboteur is volgens Art aanvallend. "Sterker nog, die zet vanaf de eerste seconde het spel op scherp. Die bepaalt meteen."

Special

De uitzendingen beginnen op 1 januari op NPO1, om 20.30 uur. Voor wie daar niet op kan wachten verschijnt dinsdag het Molboekje 2015 met daarin onder meer interviews met oud-kandidaten en kandidaten van dit jaar. Op 16 december is al de special Niets is wat het lijkt te zien op NPO3, een lekkermakertje volgens Art. Rond kerst verschijnt een vernieuwde Wie is de mol?-app.

En dan is er ook weer de online talkshow Moltalk, met nabeschouwingen op de uitgezonden afleveringen. Art houdt nog even geheim wie Arjen Lubach opvolgt als presentator van Moltalk.