Nieuws/Entertainment
885690
Entertainment

Gala als eerbetoon aan André van Duin

Met een groot gala vieren artiesten, vrienden en collega's dat André van Duin vijftig jaar in het vak zit. In het Beatrix Theater in Utrecht geven ze dinsdagavond een eerbetoon aan de 'grootste komiek van Nederland'.

Tijdens de avond kijkt André van Duin met zijn vrienden en collega's terug op zijn carrière. Wie er allemaal optreden, is een verrassing. Ivo Niehe presenteert de voorstelling, die 27 december op televisie wordt uitgezonden. Vele bekende Nederlanders hebben toegezegd om bij het feestje te zijn, onder wie Ron Brandsteder, Herman Finkers, Liesbeth List en Jochem Myjer.

AVROTROS en Joop van den Ende Theaterproducties organiseren het gala. Iedereen heeft wel een bijzondere herinnering aan André van Duin (67), zeggen zij. „Of het nu gaat om Meneer Wijdbeens, Willempie, Joep Meloen of Jaap Aap. En wat te denken van zijn hits die al generaties lang meegaan. 'Er staat een paard in de gang' en 'Ik heb hele grote bloemkolen' zijn liedjes die in het nationaal geheugen staan gebeiteld.”