Nieuws/Entertainment
885838
Entertainment

BN'ers strijden tegen ebola

Bekende Nederlanders dragen hun steentje bij aan de Giro555-actie voor de slachtoffers van ebola.

Onder anderen Isa Hoes, Arjen Robben, Hadewych Minis, Robin van Persie, Anita Witzier en Louis van Gaal nemen op vrijdag 28 november plaats in een belpanel op het Media Park in Hilversum.

Met die actie wordt de Nationale Actieweek 'Stop de ebola-ramp', die loopt van zaterdag 22 november tot vrijdag 28 november, afgesloten. Van 06.00 tot 00.00 uur nemen de BN'ers bij Beeld en Geluid telefoontjes aan om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het virus in West-Afrika.

Hoe de actie er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. "Dat is niet alleen aan ons", aldus Giro555-actievoorzitter Henri van Eeghen. "We rekenen op de creativiteit van alle Nederlanders - bekend en niet bekend - om op hun eigen manier acties op te zetten en geld op te halen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ebolaramp. En net als vorig jaar rekenen we ook weer op het enthousiasme en de creativiteit van alle omroepen en radio- en televisieprogramma's om verslag te doen van deze bijzondere dag in het hele land."