Nieuws/Entertainment
885854
Entertainment

Clarkson ontkent versturen racistische tweet

Jeremy Clarkson ontkent dat hij een racistische tweet verstuurd heeft.

Op het Twitteraccount van de Top Gear-presentator verscheen een tweet waarin hij de denigrerende Britse term 'slope' gebruikte. Dat woord wordt gebruikt als scheldwoord om mensen van Aziatische afkomst te omschrijven.

Clarkson zegt dat zijn Twitter gehackt was en dat hij de inmiddels verwijderde tweet van 14 november niet zelf geschreven heeft. "Die laatste tweet was niet van mij", schrijft hij.

Het is niet de eerste keer dat de 54-jarige autoliefhebber wordt beschuldigd van racistische uitlatingen. De BBC gaf hem in mei een 'laatste waarschuwing' omdat hij tijdens opnames een rijmpje met racistische elementen zou hebben gemompeld. Het rijmpje in kwestie, Eeny, Meeny, Miny, Moe, bevat namelijk het woord 'nigger'. Het is ook niet voor het eerst dat hij de term 'slope' gebruikte. In maart sprak hij over een Aziatische man met de gewraakte term.

Ook medepresentator Rick Hammond ging in 2011 al eens flink in de fout toen hij Mexicanen 'lamlendig' en 'flatulent' noemde. Clarkson zei daarop dat niemand daarover zou klagen, omdat de Mexicaanse ambassadeur toch zou liggen te slapen.