Entertainment/Sterren
886868146
Sterren

Ozzy Osbourne sluit touren na pensioen toch niet uit: ’Ik ben verdomme niet stervende’

Ozzy Osbourne sluit enkele weken nadat hij had bekendgemaakt niet meer te gaan touren toch niet uit ooit weer op tournee te gaan. Als de gezondheid van de 74-jarige rocker het toelaat dan wil hij weer een concertreeks doen.

Osbourne, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, blies begin deze maand zijn Europese en Britse tournee af omdat hij het fysiek niet meer redt. Het ligt niet aan zijn stem maar aan het vele reizen, vertelde hij toen.

De zanger zegt nu dat hij zeker weer zou gaan touren, als zijn fysieke staat verbetert. „Als je me nu vraagt: kan je over een maand weer op pad, dan kan ik geen ja zeggen. Als ik zou kunnen touren, dan zou ik touren. Maar ik kan op dit moment geen tournees plannen omdat ik denk dat ik het niet zou redden”, zei Osbourne in een interview met radiozender SiriusXM.

Zes maanden

Mocht de dokter hem groen licht geven dan verwacht de zanger zo’n zes maanden nodig te hebben om zich voor te bereiden. „Het enige waar ik me nu aan vasthoud, is dat ik platen kan blijven maken. Maar dat blijft niet voor altijd genoeg. Ik moet weer op pad.”

Osbourne vindt sommige artikelen die hij las over zijn aangekondigde pensioen stom. „Je wordt gek van de pers. Ik zag een tijdschrift met daarin de kop: ’Ozzy loopt op zijn laatste benen’. Ik ben verdomme niet stervende.”