887723
Entertainment

Frits Sissing neemt Tussen Kunst en Kitsch over

Nelleke van der Krogt gaat met pensioen

Televisiepresentatrice Nelleke van der Krogt (66) gaat met pensioen. Tot en met het voorjaar van 2015 blijft Nelleke op televisie te zien met nieuwe afleveringen van 'Tussen Kunst en Kitsch'. Daarmee besluit ze haar carrière van 35 jaar op de Nederlandse radio en tv.

Van der Krogt presenteert 'Tussen Kunst en Kitsch' sinds 2002 en is ook samensteller van het kunstprogramma, dat al dertig jaar op de buis is. Daarvoor presenteerde ze ruim elf jaar lang 'Opsporing Verzocht'.

Vanaf het najaar van 2015 presenteert Frits Sissing 'Tussen Kunst en Kitsch', kondigde de omroep AVROTROS dinsdag aan.

Weekblad Privé wist in maart van dit jaar al te melden dat Nelleke's laatste tv-kunstje eraan zat te komen. Ze kreeg een jaar verlenging van voormalig AVRO-directeur Willemijn Maas.

Van der Krogt begon in 1979 bij de AVRO op Radio 4 met het kinderprogramma 'Op een klein Stationnetje', dat ze samen met Karel van de Graaf presenteerde. Op de afdelingen Klassieke muziek en Cultuur vervulde ze verschillende functies. In 1985 maakte ze de overstap naar televisie. Ze was als presentator, tekstschrijver, samensteller en eindredacteur bij veel programma's betrokken.

Mediadirecteur Remco van Leen van AVROTROS laat weten dat Nelleke van ongekende waarde is geweest voor de omroep. „Door haar enorme inzet, vakmanschap, scherpe eigenzinnige blik en bovenal haar gevoel voor humor. Hierdoor zijn programma's als 'Opsporing Verzocht' en 'Tussen Kunst en Kitsch uitgegroeid tot zeer geliefde en hoog gewaardeerde programma's.”

Nelleke van der Krogt heeft op 8 december in de Kunsthal in Rotterdam haar laatste opname voor 'Tussen Kunst en Kitsch'.

Volg ons ook op Twitter