Entertainment/Royals
888489025
Royals

Charles, Anne, Edward en Andrew waken over moeder Elizabeth in militair uniform

Koning Charles, prinses Anne, prins Edward en prins Andrew hebben vrijdagavond een kwartiertje over hun moeder gewaakt. Dat deden ze in de Westminster Hall, waar de kist van de Britse koningin Elizabeth tot haar uitvaart op maandag staat.

De vier kinderen van de koningin keken het gehele kwartier naar beneden. Ze leken zich weinig aan te trekken van de vele bezoekers die de zaal in en uit liepen om de koningin een laatste keer te groeten.

Alle kinderen droegen een militair uniform tijdens de wake. Voor prins Andrew, die zijn taken moest neerleggen vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik, werd als een laatste blijk van respect naar de koningin een uitzondering gemaakt. In principe mag hij het militaire uniform niet meer dragen.

(Tekst loopt door onder de foto.)

De acht kleinkinderen van Elizabeth, onder wie prins Harry en prins William, staan zaterdag zonder partners een kwartier bij de kist van de Queen in Westminster Hall. Ook Harry, die zijn taken een jaar geleden heeft neergelegd en samen met zijn vrouw Meghan een stap terug deed binnen het Britse koningshuis, draagt een militair uniform.