Nieuws/Entertainment
888647
Entertainment

Frans Duijts verlaat Maestro

Na Susan Smit is ook voor Frans Duijts het Maesto-avontuur voorbij. Hij moest het dirigeerprogramma donderdag verlaten.

Frans moest de Tritsch Tratsch Polka van Johann Strauss jr. dirigeren. Onder luid geklap van het publiek dirigeerde Duijts Het Balletorkest, wat niet vlekkeloos verliep. "Omdat het publiek meeklapte, kon Frans gelukkig nog het tempo behouden", oordeelde jurylid Isabelle van Keulen.

Na de puntentelling van de vakjury bleek dat Oscar Hammerstein met 14 punten samen met Sylvana Simons en Frans Duijts (beide 16 punten) in de gevarenzone terecht waren gekomen. Uiteindelijk beslisten de orkestleden dat Frans Duijts de bok moest verlaten.

Frans: "Uiteraard heb ik met pijn in mijn hart het programma moeten verlaten. Dat dirigeren een vak is, is mij wel duidelijk geworden. Als dirigent moet je de muziek feilloos kennen en leidend zijn, als zanger volg ik de muziek. Het was enorm lastig om deze schakel te maken. Ik zal deze bijzondere en unieke ervaring niet snel vergeten."

Naast Hammerstein en Simons strijden Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Spike van Zoest en Lucille Werner de komende weken nog om de titel Maestro 2014.