Nieuws/Entertainment
888970
Entertainment

CNN strikt onze Armin

CNN laat ’onze’ Armin van Buuren morgen in een aflevering van The Ones to watch zijn mogelijke opvolgers aanwijzen.

In dit nieuwe programma van de internationale nieuwszender, te zien in meer dan 200 landen en 286 miljoen huishoudens, schuiven ’meesters’ de grote namen van de toekomst in kunst en cultuur naar voren. De aflevering over Electronic Dance Music, ’s werelds snelst groeiende muziekgenre waarin jaarlijks meer dan zes miljard dollar omgaat, draait om de keuzes van Van Buuren.

De 37-jarige dj schuift het Argentijnse duo Heatbeat en de Moldaviër DJ Andrew Rayel naar voren. „Zij hebben een eigen stijl. Ze kopiëren niemand, ook mij niet. De inspiratie komt van beide kanten. Deze jongens houden mij scherp."

Van Buuren kijkt met gemengde gevoelens naar het afsluiten van zijn wereldtour Armin Only Intense World Tour op 6 december in eigen land in de Ziggo Dome. „Dat wordt best emotioneel. Tegelijk kijk ik er naar uit meer tijd met mijn kinderen te kunnen doorbrengen. Ik wil zoveel mogelijk samen met hen eten en ze naar bed brengen.”

De wereldster maakt zich zorgen om het gebruik van pillen op dancefeesten. Tijdens het Amsterdam Dance Event vielen drie doden, waarschijnlijk door vervuilde xtc. „Ik heb een wereldwijde campagne gevoerd om te onderstrepen dat het niet cool is laveloos op een feest te verschijnen. Zelf gebruik ik helemaal geen drugs. Dat er drie families verscheurd zijn door verdriet na het Amsterdam Dance Event, vind ik verschrikkelijk. Wel is het niet fair om het evenement de schuld te geven. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar het gebruik van deze drugs gaat soms echt te ver.”

Lees hier het hele interview met Armin van Buuren.