Nieuws/Entertainment
889497
Entertainment

Wereldvrede dankzij 'held' David Hasselhoff?

Het is David Hasselhoff een beetje naar zijn bolletje gestegen. De voormalig Knight Rider en Baywatch-held denkt dat hij dankzij zijn 'enorme populariteit' voor wereldvrede kan zorgen.

Een Russische vrouw die Checkpoint Charlie runt - voorheen een controlepost bij de Berlijnse muur en nu een toeristentrekpleister - heeft hem gevraagd in Rusland op te treden omdat Russen en Oekraïners grote fans zijn, verkondigt The Hoff in een interview.

Dat bracht de Amerikaanse acteur, die ook wel eens een liedje zingt, op het lumineuze idee dat hij een echte vredestichter kan worden. "In Irak is iedereen gek op Knight Rider. In Iran was Baywatch een hit. De vrouw van een voormalig leider zei dat daar zelfs kaartjes werden verkocht om naar de show op tv te kijken. Met zijn allen in een burka."

"Ik hoor het overal. Ook van troepen in Irak. 'Jij bent onze held'." David wierp zich eerder op als redder van de restanten van de Berlijnse muur. Hij is zaterdag aanwezig bij een vredesconferentie in de Duitse hoofdstad.