Nieuws/Entertainment
892527
Entertainment

'Russell Brand wil burgemeester van Londen worden'

Russell Brand zou wel een heel specifieke reden hebben voor het politieke commentaar dat hij de laatste tijd vaak levert.

De Britse grapjas zou het voorzien hebben op het baantje van de Londense burgemeester Boris Johnson, onthullen ingewijden aan de Britse krant Daily Mail.

In 2016 wordt er een nieuwe burgemeester gekozen en volgens zijn vrienden gaat Russell een serieuze poging doen om in aanmerking te komen. In zijn nieuwe boek Revolution doet hij al  uit de doeken hoe de politiek er wat hem betreft uit hoort te zien. Zo zou hij onder andere het Britse koningshuis meteen afschaffen.

Tijdens een pittig interview in 2013 met de Britse journalist Jeremy Paxman gaf Russell toe enorm politiek geïnteresseerd te zijn maar nooit te stemmen. Met zijn argumenten veegde hij de vloer aan met de kritische vragen van de journalist. "Ik haal mijn autoriteit niet uit een al bestaand paradigma dat nogal bepekt is en maar voor een aantal mensen geldt. Ik kijk naar alternatieven waar mensen misschien wél iets aan hebben. Een alternatief politiek systeem."

Volgens de Britse krant zal Russell's strategie "anti-politiek en onafhankelijk" zijn.