Nieuws/Entertainment
892616
Entertainment

Gemeente wil verbod op boek over affaire Onno Hoes

Gemeente Maastricht wil onderzoeken of het boek van toyboy Ruud Schepers over zijn affaire met burgemeester Onno Hoes kan worden tegengehouden.

Dat meldt een bron aan Showvandaag. De bron zegt dat hij gesproken heeft met een gemeenteraadslid van Maastricht. Hij was eerder al degene die bekend maakte dat Ruud Schepers een boek gaat schrijven over de affaire.

"Vooral vanuit de eigen hoek van Onno (VVD) is er angst dat de onthullingen negatief zijn voor de huidige coalitie in de gemeenteraad en de geloofwaardigheid van Onno als burgemeester", aldus de tipgever aan Showvandaag.

Er wordt vooral gevreesd dat Onno Hoes politieke zaken heeft besproken met Ruud die niet bedoeld zijn voor publicatie. Ruud is zich bewust van het risico van zijn boek. Hij heeft al diverse juridische experts gevraagd zijn verhaal te controleren. Het boek gaat 'politiek correct' heten.

Ruud Schepers werd vorig jaar zoenend met Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, op de gevoelige plaat vastgelegd. Onno Hoes was op dat moment nog getrouwd met Albert Verlinde. Het stel liet recent weten te gaan scheiden.