Nieuws/Entertainment
892626
Entertainment

Kelly: 'Bridget verraadde me'

"In mijn gezicht deed ze poeslief, maar in Shownieuws heeft ze mij enorm gekwetst met haar gemene opmerking", zegt Kelly van der Veer over de sneer die Bridget Maasland maakte naar de vrouwelijkste en bekendste transgender van Nederland.

Kelly van der Veer weet dat het wijs zou zijn om haar mond te houden over de anekdote die Bridget Maasland deze week in Shownieuws aanhaalde. Toch vindt de rondborstige dame dat ze het niet kan maken tegenover alle transgenders in Nederland die tegen haar opkijken, om zich zo te laten beledigen.

Dezelfde jurk

In de aflevering van Shownieuws haalt Bridget Maasland een herinnering op aan een bekend rode loper-probleem, namelijk: in dezelfde jurk als een ander verschijnen. Dat is Bridget en Kelly een paar jaar geleden overkomen tijdens de Beau Monde Awards.

In het programma proest Bridget het uit over de gênante gebeurtenis: "Ik heb dat wel eens meegemaakt... Maar bij mij had een man dezelfde jurk aan!" De co-presentatoren moeten er ook enorm hard om lachen. Kelly niet, die is woest.

'Ik ben een vrouw'

"Laatst hebben we enorm gezellig staan kletsen op de bruiloft van Patty Brard. Ze kwam heel enthousiast op me af en gaf me zomaar drie zoenen. Ik doe dat niet zo snel, maar ik dacht 'oh, gezellig'. Dat ze me dan nu zo beledigt, doet enorm pijn. Ze noemt me gewoon een man."

Man genoemd worden ligt bij Kelly erg gevoelig, aangezien ze er enorm veel moeite voor heeft gedaan om juist een vrouw te zijn. "Ik heb zoveel operaties en pijn moeten doorstaan om te zijn wie ik ben - namelijk een echte vrouw - dus dan is zo'n opmerking een grote belediging."

'Stomme grapjes'

Andere transgenders die te maken hebben met dit soort gemene opmerkingen, wil ze aanraden zich nooit uit het veld te laten slaan. "Laat je niet gek maken door die stomme grapjes. Wees gewoon jezelf."

Of het nog goed komt tussen de twee, is nog maar de vraag. Kelly: "Ik hoef haar nooit meer tegen te komen. En haar excuses hoef ik ook niet. Mensen moeten gewoon nadenken voordat ze iets zeggen. Ik laat me niet door haar discrimineren."

Volg ons ook op Twitter