Nieuws/Entertainment
893736
Entertainment

Laatste theatershow Seth Gaaikema op tv

De laatste theatershow van de dinsdag overleden cabaretier Seth Gaaikema is zaterdagmiddag te zien tijdens een ingelaste uitzending op NPO 1. Omroep MAX zendt om 17.00 uur een registratie uit van zijn afscheidsvoorstelling 'Wat ik nog graag zou willen', kondigde de publieke omroep woensdag aan.

De cabaretier en tekstschrijver nam in januari dit jaar afscheid van het theater. Zijn laatste voorstelling was in de Stadsschouwburg in Groningen. In zijn 26e theaterprogramma zette Gaaikema op een rijtje wat hem heeft geraakt, waar hij trots op was en wat hem bleef drijven. Daarbij werd hij gesteund door pianist Erik Vlasblom.

De AVROTROS herhaalt zaterdagmiddag om 16.15 uur de TV Show met een portret van Seth Gaaikema dat Ivo Niehe in 2008 van de cabaretier en tekstschrijver maakte. Aan de orde komen onder meer de diverse oudejaarsconferences die Gaaikema vanaf 1969 - als eerste op de televisie - hield.

Voor de ingelaste uitzendingen wijken de programma's Liefde voor het leven (MAX), Zeg 'ns B (NCRV) en Komt een aap bij de dokter (AVROTROS).

Gaaikema overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd in Den Bosch. Over zijn uitvaart is nog niets bekend.