895209
Entertainment

Cabaretier 'pakt er af en toe een drankje bij'

Heeft Javier Guzman een terugval?

Javier Guzman heeft nooit geheimzinnig gedaan over zijn verleden met drank en drugs. Hij verwerkte zijn verslaving in zijn shows en schreef er eerder dit jaar zelfs een boek over. Maar volgens meerdere collega's heeft de cabaretier een terugval. En dat heeft grote gevolgen...

De negatieve berichten over Javier Guzman begonnen met het nieuws dat de cabaretier zijn collega Martijn Koning zou hebben bedreigd. Koning weidde hier woensdagavond over uit in Pauw.

Koning vertelde dat Guzman, samen met diens vriend Jim, onaangekondigd bij hem op de stoep stond om 06.00 uur in de ochtend. De heren waren woest op Koning omdat hij de oudejaarsconferentie zou hebben gejat van Guzman. Volgens Koning waren de heren totaal van de kaart, roken ze naar drank en waren ze onder invloed van drugs.

Stroomstootwapen

Volgens Koning is er die ochtend geweld gebruikt en kwam daar zelfs een stroomstootwapen bij aan te pas. 'Onzin', volgens Guzman, die overigens wel bekent dat hij bij Koning binnen is geweest.

Koning deed aangifte en zegt dat Guzman en zijn kompaan woensdag zijn aangehouden. De politie wil daar verder niet op ingaan.

Naast Martijn Koning deed nog een cabaretier en naamgenoot aangifte van bedreiging tegen Guzman. Na afloop van een show zou deze Martijn Oosterhuis ook door de entertainer zijn bedreigd met de dood. Ook deze collega gaf aan dat Javier onder invloed van drugs was.

'Af en toe een drankje'

De manager van Guzman, Dries Floris, wil behalve "Dit is niet positief" weinig kwijt over de aantijgingen. Wel ontkent hij stellig dat de artiest weer drugs gebruikt. "Ik zou liegen als ik zei dat-ie er niet af en toe een drankje bij pakt", zegt hij over de entertainer, die gezien zijn verleden beter van de alcohol af kan blijven.

Drinken zou hij echter alleen doen in de periode waarin hij een nieuwe show schrijft en daar onzeker over is. "Dan zit Javier vaak in een dip", legt Floris uit. "Die periode loopt nu op zijn eind. Hij heeft gisteren nog een volle zaal in Rotterdam aan het lachen gemaakt".

Toch verschijnen ook op Twitter berichten dat Guzman, ondanks zijn afkickpogingen, drugs is blijven gebruiken. Manager Floris geeft aan zo snel mogelijk met een verklaring te komen, maar moet van de politie nog even wachten. "Er speelt in elk geval veel meer", besluit hij geheimzinnig.

Volg ons ook op Twitter