Entertainment/Sterren
897379481
Sterren

Derde verdachte opgepakt voor overval op realityster Mark Gillis

De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de overval op realityster Mark Gillis. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Bosch. Eerder hield de politie al een 39-jarige man uit Den Bosch en een 42-jarige man uit Rosmalen aan voor de vermoedelijke betrokkenheid bij de overval.

Mark Gillis, de zoon van vakantieparkmiljonair Peter Gillis, werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. De forensische recherche deed daarna sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer. Daarbij werden diverse sporen aangetroffen, waaronder DNA-sporen. Op basis daarvan werd de eerst verdachte aangehouden.

In het vervolgonderzoek kwamen de 42-jarige man uit Rosmalen en de nu aangehouden 22-jarige verdachte uit Den Bosch in beeld, aldus de politie. De laatste meldde zich maandagochtend rond 11.00 uur op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Eerder op de ochtend was de politie al naar zijn huis gegaan, maar de verdachte was niet thuis.

In april werd een 39-jarige man uit Den Bosch aangehouden voor vermoedelijke betrokkenheid bij de overval. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat zijn DNA bij het sporenonderzoek was aangetroffen. Een ttweede verdachte werd vorige maand aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast en het onderzoek gaat na de laatste aanhouding ’onverminderd door’, zo meldt de politie.

De zoon van vakantieparkmiljonair en Massa is Kassa-ster Peter Gillis werd bij de ernstig mishandeld en vastgebonden. In de zoektocht naar de daders toonde de politie bewakingsbeelden in onder meer Opsporing Verzocht. Er kwamen eind maart elf tips binnen en vier mannen meldden zich bij de politie. Zij herkenden zich in de beelden, maar bleken niets met de overval te maken te hebben. Het bleken fans van het realityprogramma Familie Gillis: Massa is Kassa die op de camping verbleven.