Nieuws/Entertainment

Youp van 't Hek zet Henk Krol op zijn nummer

50Plus-Kamerlid Henk Krol uitte op Twitter zijn bewondering voor een treinconducteur die de jacht opende op zakkenrollers. Cabaretier Youp van 't Hek zag zijn kans schoon...

De trein waarin de ex-Gaykrant hoofdredacteur zat liep door de actie van de conducteur vertraging op, maar daar had Henk alle begrip voor.

Youp heeft op zijn beurt weinig begrip voor de vermeende ondeugdelijke praktijken van het 50Plus-kamerlid, en steekt dat uiteraard niet onder stoelen of banken... "Terwijl er grotere oplichters in de trein zaten...", twitterde de cabaretier droogjes naar het Kamerlid. Al snel verwijderde hij de sneer.

Henk ligt al enige tijd stevig onder onder vuur. Vorig jaar werd al bekend dat hij geen pensioenpremies had afgedragen voor de redactie van de Gaykrant en dus moest hij de Tweede Kamer verlaten. Daarna kwam hij alweer in opspraak omdat hij ruim 200.000 euro aan subsidiegeld op oneigenlijke wijze zou hebben besteed en recentelijk werd hij er ook nog van beschuldigd dat hij de oplage van de Gaykrant tot het faillissement veel te rooskleurig had afgeschilderd. Desondanks maakte hij recentelijk tóch zijn rentree als Kamerlid voor 50PLUS.