Nieuws/Entertainment
899728
Entertainment

Vrouwen verkiezen Tan boven Pauw

Vrouwen kijken 's avonds laat liever naar Humberto Tan als talkshowhost dan naar Jeroen Pauw. Pauw weet met zijn praatprogramma op NPO 1 vooral 65-plussers te boeien, terwijl RTL Late Night ook goed scoort bij gezinnen. Dat blijkt uit een analyse van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Pauw trok in zijn eerste twee weken gemiddeld 525.000 kijkers per uitzending. RTL Late Night, dat een halfuur eerder begint, scoorde in dezelfde periode een gemiddeld kijkcijfer van ruim 1 miljoen. Vrijdagavond was de beste bekeken uitzending tot nu toe met 1.475.000 kijkers. De kijkers van Pauw zijn in meerderheid man (51,3 procent), RTL Late Night is vooral populair onder vrouwen (59 procent).

Na het vertrek van collega Paul Witteman bij het goed bekeken VARA-programma Pauw & Witteman besloot Pauw alleen verder te gaan. De grootste groep mensen die afstemt op Pauw afstemt, is 65-plus (46,6 procent), de meeste Humberto Tan-fans zijn tussen de 50 en 64 jaar oud (32,4 procent).

De nieuwe soloshow van de VARA is vooral populair onder hoogopgeleiden (45,1 procent). Het RTL-programma, dat eind augustus begon aan zijn tweede seizoen, trekt in meerderheid kijkers met een opleiding van het zogeheten middenniveau (42,4 procent) en meer laagopgeleiden (26,6 procent).

Naar beide late avondshows kijken vooral stellen. Opvallend is dat Tan ook goed scoort onder huishoudens met drie en meer leden, en Pauw juist onder alleenstaanden. Een op de drie kijkers van Pauw woont alleen.