Nieuws/Entertainment

Originele tekst Bowie’s Starman wordt geveild

David Bowie

David Bowie

ANP Kippa

Fans van David Bowie moeten misschien hun spaarpot even legen om iets heel bijzonders in hun bezit te kunnen krijgen. De originele, handgeschreven tekst van Bowie’s hit Starman uit 1972 gaat begin november onder de hamer.

David Bowie

David Bowie

ANP Kippa

Het papier is niet gesigneerd, maar wordt wel verkocht met een verklaring van echtheid die waarborgt dat het de originele tekst van de op 16 januari 2016 overleden zanger betreft.

Originele tekst Bowie’s Starman

Originele tekst Bowie’s Starman

Julien’s Auction

Opvallend is, dat de tekst op enkele details afwijkt van de song waarmee David Bowie in 1972 één van zijn eerste hits scoorde. Zo zingt Bowie de regel: Some cat was layin’ down some get it on rock ’n’ roll, he said, terwijl in de originele tekst Some cat was layin down some rock ’n’ roll, ’lotta soul, he said, valt te lezen. Verder had Bowie de regel bedacht: Came back on a wave of phase, maar op de plaat is deze te horen als: Came back like a slow voice on a wave of phase haze. Subtiele verschillen, maar essentieel voor de fijnproevers.

Starman was de eerste single van Bowie’s legendarische album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. De originele tekst wordt op 4 november geveild bij Julien’s Auctions in Los Angeles. De opbrengst wordt geschat op ruim 5000 euro.

Lees meer over