Nieuws/Entertainment
907024
Entertainment

Jay Z druk met rechtszaken  

Jay Z heeft het momenteel druk zich te verdedigen in allerlei rechtszaken.

Verschillende partijen die claimen mede verantwoordelijk te zijn voor de grote successen van de rapper willen hun ondergewaardeerde bijdrage gecompenseerd zien.

De ontwerper van het logo van Jay Z's platenlabel Roc-A-Fella vindt dat hij 7 miljoen dollar tegoed heeft van de rapper vanwege onbetaalde royalties. In de uitgebreide claim staat omschreven dat Jay Z 11 nummer één-albums had, maar Jay Z corrigeerde de aanklager. Volgens hem zijn het er toch echt dertien. De advocaat van Jay Z verklaarde dat Jay Z de vermeende ontwerper, Dwayne Walker, zich niet kan herinneren.

Intussen beschuldigt Jay Z zijn voormalig geluidsman Chauncey Mahan ervan een hetze tegen hem voert. Mahan heeft een rechtszaak aangespannen omdat hij claimt meegeschreven te hebben aan zijn hits als Big Pimpin en That Thing You Do. Jay Z beschuldigt de producer er juist van werk van hem te hebben vastgehouden, maar Mahan wil daar een vergoeding voor het veilig bewaren van dat werk.

In nog eens een andere zaak vindt een label dat Jay Z het auteursrecht heeft geschonden omdat hij het twee letter tellende woord "oh" heeft gesampled uit Hook and Sling - Part 1 van de inmiddels overleden Eddie Bo. Ook hier vinden de advocaten van de rapper de aanklacht ongegrond: "Zowel kwalitatief als kwantitatief is deze algemene frase niet significant genoeg om beschermd te worden door het auteursrecht."