Nieuws/Entertainment
908294617
Entertainment

Cheer-ster Jerry Harris bekent seks met minderjarige

Een van de cheerleaders uit de Netflix-docuserie Cheer heeft bekend dat hij seks heeft gehad met een vijftienjarige en meerdere tienerjongens om naaktfoto’s heeft gevraagd. Dat stellen de aanklagers in rechtbankpapieren die zij dinsdag hebben ingediend, zo meldt The Wrap.

Jerry Harris was een publiekslieveling uit de serie, die draait om een fanatieke groep cheerleaders en hen volgt in aanloop naar een belangrijke wedstrijd. Vorige maand werd bekend dat de FBI een onderzoek was gestart naar Harris. De zaak ging rollen nadat twee broers er melding van hadden gemaakt dat de cheerleader hen expliciete berichten had gestuurd en herhaaldelijk om naaktfoto’s had gevraagd. Dat zou zijn begonnen toen de jongens, een tweeling, dertien jaar oud waren.

In de rechtbankdocumenten stellen de aanklagers dat Harris jongens vaak probeert over te halen tot seksueel gedrag door op hun schuldgevoel in te spelen, ze te bedreigen of geld te bieden. Nadat hij bekend was geworden door Cheer en onder meer de rode loper van de Oscars mocht verslaan voor de show van Ellen DeGeneres, zou hij zijn slachtoffers tot 1000 dollar hebben betaald voor seksueel expliciete filmpjes op FaceTime en Snapchat, waarna hij probeerde persoonlijk met hen af te spreken.

De advocaten van Harris waren volgens The Wrap niet bereikbaar voor commentaar. Eerder ontkenden zij de beschuldigingen en benadrukten ze dat de inmiddels 21-jarige cheerleader ten tijde van een aantal van de gevallen van vermeend wangedrag, zelf ook nog een tiener was.