Nieuws/Entertainment
910483
Entertainment

'Dronken en high tijdens creatie Blurred Lines'

Robin Thicke 'verraadt' Pharrell Williams

Robin Thicke trekt zijn handen af van zijn door Pharrell Williams gemaakte monsterhit Blurred Lines tijdens de plagiaatrechtszaak die werd aangespannen door de erven van Marvin Gaye.

Marvins erven waren van mening dat de hit wel erg leek op zijn nummer Got to give it Up en stapten naar de rechter. Vandaag diende de zaak en bleek dat Robin, als het erop aankomt, er kennelijk geen enkel probleem mee heeft om de persoon die zijn carrière reanimeerde zonder blikken of blozen onder de bus te trappen.

Robin beweert dat hij zich weinig kan herinneren van de totstandkoming van Blurred Lines, meldt TMZ.com. Hij was in die periode namelijk altijd dronken en high en was dus niet betrokken bij de creatie van het nummer, maar plukte er natuurlijk wel vrolijk de vruchten van... "De realiteit is dat Pharrell de beat heeft bedacht en zo'n beetje het hele liedje heeft geschreven", verdedigt hij zichzelf in de rechtbank.

De advocaat van de nabestaanden van Marvin herinnerde hem vervolgens fijntjes aan een interview dat hij gaf aan tijdschrift GQ, waarin hij toch echt vertelde dat het zíjn idee was om een liedje te maken dat leek op Marvins nummer Got to Give it Up en dat Pharrell zijn wens liet uitkomen. Maar tijdens dat interview stond Robin ook al stijf van de drank en medicijnen, dus dát kan hem niet worden aangerekend, vindt hij zelf.

Overigens is hij nu als herboren. "Ik ben nu al twee maanden nuchter. Als je vrouw je verlaat, word je vanzelf wel nuchter", jammert hij tegen de rechter. Maar ook daar kwam hij alweer snel op terug, even later zei hij in de rechtbank namelijk nog steeds wel te drinken.