Nieuws/Entertainment
910609
Entertainment

Menno Buch (62) overleden

Programmamaker Menno Buch is overleden. Dat laat zijn vrouw, Nicole Buch, dinsdagavond weten. Menno leed aan kanker.

"Vanavond, dinsdag 8 juli 2014, heeft mijn grootste liefde Menno Buch (62), gedwongen door zijn duivelse ziekte, afscheid genomen van het leven", schrijft Nicole in een verklaring. Buch heeft zijn lichaam aan de wetenschap geschonken. Er zal geen begrafenis of crematie plaatsvinden.

Hij werd op 19 augustus 1951 geboren in Den Haag en groeide op in Wassenaar. Al jong verliet hij het ouderlijk huis om op ondernemerspad te gaan. In de jaren 80 kreeg hij voor het eerst landelijke bekendheid toen hij als één van de eersten 06-lijnen ging exploiteren. In de jaren 90 werd hij bij het grote publiek nóg bekender door het controversiële televisieprogramma ‘Sex voor de Buch’. Daarna maakte Menno o.a. de series ‘Buch', 'Buch burgers & buitenlui', 'De Zomerbuch', 'Hoe hoort het eigenlijk?', 'Buch in de branding', 'De Relatieman' en de talkshow ‘Nightclub'. Zijn laatste werk is de door RTL4 recentelijk uitgezonden succesvolle serie 'Buch in de bajes’.

Buch werd eind februari van dit jaar overvallen in zijn huis. Drie of vier gemaskerde mannen namen onder meer een verzameling horloges mee. Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de overval.

Menno Buch was de broer van schrijver, verzamelaar en tv-maker Boudewijn Büch. Die stierf in november 2002 aan een hartstilstand.