Nieuws/Entertainment
910763
Entertainment

Prins Harry blaast 30 kaarsjes uit

SLIDESHOW - Een bijzondere mijlpaal voor de Britse prins Harry. De prins viert maandag zijn dertigste verjaardag.

Zaterdag zou er een groot verjaardagsfeest voor hem worden gegeven. Dat liet de roodharige prins echter niet doorgaan om meerdere redenen.

Allereerst omdat zijn schoonzus prinses Kate last zou hebben van zwangerschapsmisselijkheid en zich echt niet goed zou voelen. Daarnaast was de prins donderdagavond betrokken bij een auto-ongeluk, al raakte hij zelf niet gewond. Een agent uit zijn motor-escorte raakte ernstig gewond, net als een taxichauffeur.Een verjaardag met gemengde gevoelens dus. Lees hier het hele verhaal.

Harry is de jongste zoon van prins Charles en zijn eerste vrouw prinses Diana. Harry kwam ter wereld op 15 september 1984 in St Mary's Hospital in Londen. Drie maanden later werd hij gedoopt. De prins ging op kostschool bij het beroemde Eton College en reisde daarna een jaar de wereld rond, waarbij hij onder meer een documentaire maakte over weeskinderen in Lesotho.

De prins werkt voor het Britse leger en heeft de rang van kapitein. Hij staat bekend als iemand die wel van een feestje houdt. Momenteel is hij alleenstaand, hoewel er verhalen gaan over een beginnende relatie met de 25-jarige brunette Camilla Thurlow, een voormalige Miss. Het is niet bekend hoe Harry zijn verjaardag doorbrengt.