Nieuws/Entertainment
910765
Entertainment

Arie Boomsma in jungle met homo's en hun vaders

Arie Boomsma trekt voor zijn nieuwe programma De roze wildernis de jungle in met vier homoseksuele jongens die door hun geaardheid een moeizame band met hun vader hebben. Dat heeft de KRO donderdag bekendgemaakt.

Tijdens een tocht door de jungle van Zuid-Amerika moeten de jongens en hun vaders samen opdrachten uitvoeren. Het is de bedoeling dat ze daardoor dichter tot elkaar komen en de oorzaak van hun onderlinge problemen achterhalen. De eindbestemming van het avontuur is de uitbundige Gay Pride in de Argentijnse stad Buenos Aires.

Voor de 40-jarige Arie is De roze wildernis niet het eerste programma rond het thema homoseksualiteit. Hij presenteerde eerder Uit de kast voor de KRO.

Conflict

"Voor veel jonge homo’s begint het pas na de coming out", aldus Boomsma. "Dit nieuwe programma sluit mooi aan bij de andere programma’s die ik maak: het gaat over mensen die ergens een conflict ervaren en daar zelf mee aan het werk gaan om dat te overwinnen. In dit geval geldt dat niet alleen voor de zoons, maar ook voor de vaders."

De roze wildernis wordt vanaf december uitgezonden op Nederland 3. De KRO is nog op zoek naar kandidaten voor het programma.